Over de dag 7 september

pedrovanraamsdonk1988 was een super sportjaar voor Nederland. Het Nederlands Elftal werd Europees Kampioen, PSV won de Europa Cup I, Yvonne van Gennip kwam terug als schaatskoningin van de Olympische Winterspelen in Calgary. Ik kan nog even doorgaan met Jan Lammers, Monique Knol, Rienks en Florijn , Rooks, en van Poppel.
Redelijk onbekend in dit rijtje is bokser Pedro van Raamsdonk. Tegenwoordig brandweerman en bokstrainer. Toch wist hij op 7 september 1988 een bijzondere prestatie neer te zetten : Hij is de eerste bokser die binnen elf partijen gebokst te hebben, Europees kampioen halfzwaargewicht wordt.
Uiteindelijk stopt hij 2 jaar later met de sport.
Hij had driehonderd partijen gebokst in zijn totale carriere , waarvan hij er nog geen 10% van heeft verloren, tien keer is van Raamsdonk Nederlands kampioen geweest.
Het is jammer dat de prestaties van Van Raamsdonk toen, zo onderbelicht worden met de andere prestaties door Nederlandse sporters in dat mooie sportjaar van 1988.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *