Over de dag 12 september

kennedy12 september 1962 kiest John F. Kennedy er voor om naar de maan te gaan, en terug te keren, voor het decennium om is.
Officieel heet deze speech  “Address at Rice University on the Nation’s Space Effort”, maar is bekender geworden onder de simpeler benaming  “We choose to go to the moon” en werd gehouden op Rice University Houston, Texas voor een behoorlijke menigte.
De speech haalde voorpagina’s de dag erop in de kranten.
Mede door de gebruikte rethoriek, die mensen inspireerde maar ook enthousiasmeerde, wist Kennedy de missie naar de maan te verkopen als instrument voor de nationale veiligheid van de VS. Ook wist hij de connectie te leggen tussen Houston en de poging om naar de maan te gaan : “We meet at a college noted for knowledge, in a city noted for progress, in a state noted for strength,” sprak Kennedy. “And we stand in need of all three.” …


Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *