Over de dag 7 oktober

AlvesWeet je nog wie Alfonso Alves is ?
Het is een braziliaanse voetballer die uitkwam in het seizoen 2007/08 voor SC Heerenveen.
Alves verbrak op 7 oktober 2007 records van onder anderen Marco van Basten en Johan Cruijff, door zeven doelpunten te maken in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (9-0 winst voor Heerenveen).
In de eerste helft maakte hij een hattrick binnen achttien minuten, en in de tweede helft maar liefst vier goals in een tijdsbestek van negen minuten.
Geen speler scoorde ooit zeven doelpunten in een competitiewedstrijd van de eredivisie, op het moment van schrijven.
Het record in een wedstrijd op het hoogste niveau blijft in handen van Henk Schouten die in 1956 negen maal scoorde in dienst van Feyenoord tegen De Volewijckers, dit was één jaar voordat de Eredivisie werd opgericht, maar wel in het betaalde voetbal.
Alves werd op het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald door Gertjan Verbeek om een staande ovatie te krijgen van het publiek. Heerenveen speelde dus de laatste minuten met een man minder, want de drie wissels waren al gebruikt. Gerald Sibon zette de andere twee treffers op zijn naam.
Alfonso Alves werd op het sportgala van dat jaar onderscheiden met de Nederlandse Gouden Schoen, maar liet verstek gaan.
Afgaande op de Wikipedia-pagina van Alves, was dat seizoen het hoogtepunt van zijn carriere.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *