Over de dag 10 oktober

dreftHet eerste synthetische wasmiddel, Dreft, komt op 10 oktober 1933 op de markt.
Dreft is tegenwoordig een merk voor diverse schoonmaakmiddelen van Procter & Gamble. Het behoort niet tot de topmerken van Procter & Gamble, maar is nog altijd goed voor een omzet van meer dan 0,5 miljard dollar per jaar.
Dreft is een bekend merk in onder andere de Verenigde Staten, Canada en Europa.
Naast Dreft produceert Procter & Gamble ook de wasmiddelenmerken Ariel en Dash.

Dreft werd dus voor het eerst geproduceerd in 1933 als wasmiddel. Het afwasmiddel Dreft werd geïntroduceerd in 1947. In 1957 wordt Dreft wasmiddel op de Nederlandse markt gebracht, in 1968 volgt Dreft afwasmiddel en in 1992 Ultra Dreft vaatwasmiddel.
Elders ter wereld wordt het vaatwasmiddel gamma verkocht onder de naam “Dawn”

Jarenlang kennen we Dreft in Nederland van de bekende reclamespot waarin de vergelijking tussen afwasmiddel ‘X’ en Dreft wordt gemaakt. Twee huisvrouwen in een supermarkt deden de afwas met een gelijke hoeveelheid afwasmiddel en een vergelijk maakten welk middel het langst mee ging.
( En je mag raden wie er won….)

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *