Over de dag 13 oktober

FatimaIk wil je mee terugnemen naar 13 oktober 1917. Er vindt iets bijzonders plaats in het Portugese plaatsje Fátima wat talloze mensen meemaken. Sinds mei van het jaar krijgen 3 kinderen een verschijning te zien van een dame. Op deze laatste verschijning maakt de dame bekend wie zij is : “Ik ben Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans” zegt ze. En deze ontmoeting gaat gepaard met het zonnewonder van Fatima. Naast een deel van het wonder dat mogelijk te verklaren is door het lang naar de zon turen door de aanwezige menigte van 70.000 belangstellenden, is er ook een deel dat onverklaarbaar is : Voorafgaand aan de dans van de zon viel er een zware regenbui over de aanwezigen en iedereen stond er druipnat bij. Nadat de zon terug op de normale plaats aan de hemel stond, was iedereen droog. Dit maakt dat het zonnewonder niet te verklaren is als een spel van nabeelden, doordat de mensen in de zon moesten kijken. Alle 70.000 aanwezigen hebben op hetzelfde moment die zon op zich zien afkomen en hun druipnatte kleren waren na afloop droog.
De gebeurtenissen van Fátima houden sommigen bijna 100 jaar na dato nog steeds volop bezig. Dat heeft ook te maken met 3 geheimen die de Lieve Vrouw van de Rozenkrans aan de 3 zieners heeft verteld. 2 van de geheimen zijn algemeen bekend, echter over het derde geheim bestaan allerlei theorieën, ondanks dat het Vaticaan het in het jaar 2000 geopenbaard zou hebben.
Een goed startpunt om je in te lezen in de controverse rond het derde geheim is de engelstalige wikipedia pagina over het onderwerp.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *