Over de dag 19 oktober

DSBBankOp 19 oktober 2009 worden 400.000 nederlanders getroffen door het failliet van de DSB Bank.
Getroffen, want hun tegoeden worden bevroren en zijn een tijdlang niet beschikbaar.
Het failliet van de Dirk Scheringa Beheer Bank heeft te maken uiteindelijk met het verkopen van financiële producten die nu niet meer mogelijk zijn. Hypotheken werden verstrekt met een executiewaarde van 146% terwijl een gangbare ratio 125% was, en bij koopsommen bracht de bank tot 80% in rekening. De producten van de DSB Bank werden ondersteund door sterke reclamecampagnes en een sterk telefoonteam, die je op regelmatige tijden lastig viel met hun promoties en reclames.
Het failliet van van bank wordt ingeluid op 1 oktober door Pieter Lakeman van de stichting Hypotheekleed  die het volk op roept tot een ‘bankrun’ om zo een eerlijke verdeling door een curator te bewerkstelligen. Zijn oproep krijgt veel aandacht in de media en onder de klanten van DSB die vanaf diezelfde ochtend 10.00 uur niet meer via internet kunnen overboeken.
De bank reageert met het statement dat dit het werk van hackers is. Iets wat experts in twijfel trekken.
Maar ondanks reddingspogingen die ondernomen worden door Dirk Scheringa is het failliet van de bank kort daarna het gevolg.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *