Over de dag 25 oktober

DonaldduckOp 25 oktober 1952 kreeg de Nederlandse jeugd zomaar voor niets het eerste nummer van Donald Duck in de brievenbus. Voor de abonnees werd het 24 pagina’s tellende tijdschriftje door de bezorger van Margriet verspreid voor 15 cent per nummer. Het blaadje mocht zich direct verheugen in een opmerkelijk grote populariteit. Dit had diverse redenen; allereerst maakten de kinderen kennis met de legendarische Donald Duck-verhalen van tekenaar Carl Barks, voorts publiceerde Donald Duck, in tegenstelling tot de andere jeugdbladen uit die tijd, per nummer maar liefst twee volledige verhalen.
Het weekblad kent ondanks alle gevaren die in de tegenwoordige tijd op de loer liggen altijd nog een trouwe schare fans en weet zich de laatste periode meer dan ooit te plaatsen in de huidige tijdgeest, door bijvoorbeeld talloze bekende nederlanders een cameo te geven…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *