Over de dag 28 oktober

charitouVandaag in 1987 vindt het “Bomincident” plaats tijdens de EK-voetbal kwalificatiewedstrijd Nederland-Cyprus.
Het verhaal in het kort is zo verteld : Een “supporter” gooit een vuurwerkbom op het veld. De Cypriotische doelman Charitou heeft veel last ervan. Ondanks hevig protest van de Griekse voetbalbond wordt de uitslag niet omgezet in een reglementaire 0-2 nederlaag voor Oranje, maar mag volgens de UEFA de wedstrijd overgespeeld worden. Hierdoor kwalificeert Oranje zich alsnog voor het toernooi in 1988 in Duitsland, en wordt Europees Kampioen.
Zo zie je maar dat kampioenschappen vaak van toevalligheden aan elkaar hangen.
Mocht je het moment willen herbeleven, inclusief gevolgen en commentaren, ┬ádan staat het nog online bij Andere Tijden Sport. Het was een historische docu omdat voor het eerst ook de man aan het woord komt die de bom gegooid had….

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *