Over de dag 2 november

theoVandaag had ik een leuk stukje kunnen schrijven over de Spruce Goose, een vliegtuig met de breedste spanwijdte ooit, wat vandaag in 1947 eenmalig vloog.
Het is redelijk bijzonder omdat het bij die ene keer bleef voor de¬†Hughes H-4 Hercules, maar vandaag -in 2014- is het ook 10 jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. En aangezien de kranten hier de melding brengen dat zijn moordenaar tegenwoordig wordt gezien als “held” ben ik haast verplicht hier melding over te maken. Ook al kan je de de humor van de man niet waarderen, ¬†vermoorden was een 100-tal stappen te ver.
Daarom staan we vandaag even stil bij het leven, zoals we bij Allerzielen altijd even stil staan bij de doden.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *