Over de dag 4 november

obamaOp 4 november 2008 wordt Barack Obama tot Amerikaans president gekozen.
Hij is de eerste president met gedeeltelijk Afrikaanse roots, en dat maakt het bijzonder. Terugkijkend op zijn presidentschap is met het doden van Osama Bin Laden wellicht zijn grootste doel bereikt.
De ogenschijnlijk vriendelijke Obama ontwikkeld een compleet andere stijl van Amerika verdedigen.De toename van drones wereldwijd is hier een voorbeeld van. En dankzij Edward Snowden weten we wat de NSA allemaal wereldwijd uitspookt. Het is dan ook opvallend dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede ontvangt aan het begin van zijn presidentschap in 2009. De slogan “Yes we can” moet ook het Nobel-comité zand in de ogen hebben gestrooid. Obama gaf zelf aan “niet het gevoel te hebben dat ik thuishoor in het gezelschap van de mensen die de prijs eerder al wonnen”.
En al deze negatieve zaken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen als je de man bezig ziet in het dagelijkse leven. Hij heeft een tomeloze energie en zit nooit verlegen om een grap. Hij eet zelfs gewoon een hamburger. Daarom houd men van deze president. Hij is zo gewoon gebleven.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *