Over de dag 8 November

bigenrich8 november is een wat lastiger dag om te bebloggen. Gelukkig is er het liedje “8th of November” van het country duo Big & Rich .
Het nummer verteld het verhaal van Niles Harris, een soldaat van de 173ste Brigade in het Amerikaanse lege tijdens  Operation Hump in Zuid-Vietnam op 8 november 1965.  Volgens de intro is wat Harris deed “the guy that gave Big Kenny his top hat”, en was hij onder de gewonden die gered werden door Lawrence Joel, de amerikaanse legerarts die als eerste levende afrikaanse amerikaan  de Medal of Honor  ontvang sinds de Spaanse-Amerikaanse Oorlog van 1898.
Het is een van de weinige liedjes die begeleid gaat van een heus feiten videootje 
Alle reden om vandaag even te luisteren naar een aardig stukske Country en Western :

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *