Over de dag 9 november

the_hulkNaast de val van de Berlijnse Muur vandaag in 1989 is het ook nog eens de verjaardag van Lou Ferrigno. De bodybuilder met een acteercarierre die een hoogtepunt kende in de jaren 70 en 80 met zijn rol als “The incredible Hulk”.
De serie heeft een behoorlijke indruk bij velen achtergelaten.
De visual effects waren voor die tijd aanzienlijk en het tringeltje wat de verandering van dokter Banner (Bill Bixby) naar de Hulk (Lou Ferrigno) introduceerde dingelt nog bij velen in het hoofd.
Voor  Ferrigno heb ik altijd nog een zwak. Hij dwingt respect af vanwege zijn handicap : Lou is sinds zijn derde levensjaar voor 80% doof, nadat hij een infectie heeft gehad. Volgens eigen zeggen werkte dit echter in zijn voordeel, daar het hem ertoe aanzette zijn zelfpotentieel te maximaliseren.
Hij realiseerde de amerikaanse droom en wordt door velen erkend en herkend daarvoor nog overal ter wereld. Het zal je niet verbazen dat hij zich nog altijd laat inhuren tegenwoordig als personal fitness trainer.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *