Over de dag 10 november

corinesOp 10 november 1959 wordt in Londen de Miss World verkiezing gehouden. Een happening die elk jaar al plaats vindt. De nederlandse Corine Rottschäfer is één van de 37 deelneemsters aan de Miss World verkiezing. Zij kwam later aan in Londen dan de andere kandidaten omdat zij op het laatste moment door de Miss Holland-organisatie gevraagd was om in te vallen voor Miss Holland 1959 Peggy Erwich, deze had afgezegd voor deelname omdat zij een grote modellenopdracht in Duitsland aangeboden had gekregen. Rottschäfer was gedurende de voorbereidingen voor de Miss World verkiezing slechts een outsider. Een paar uur voor de verkiezing ontdekte zij enkele brandgaten in haar avondjurk. Miss Israël (Ziva Shomrat) leende haar een avondjurk. Rottschäfer won uiteindelijk de titel Miss World 1959 en werd daarmee de eerste Nederlandse die deze titel in de wacht sleepte. -Miss Israël werd derde.-

Na het winnen van de Miss World 1959 verkiezing had Rottschäfer genoeg van missverkiezingen. In de eerste helft van de jaren 1960 werkte zij als veelgevraagd model in de hele wereld. In de tweede helft van de jaren zestig baarde zij veel opzien door, als vrouw, het eerste professionele modellenbureau in de Benelux op te richten. Corine’s Agency is ruim veertig jaar na dato nog steeds een toonaangevend modellenbureau in binnen- en buitenland.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *