Over de dag 11 november

vriendkielegatAparte dag vandaag want hij valt uiteen in twee uitersten. 11 november is de Jaarlijkse Internationale Dag van de Wetenschap maar het is ook de start van elk carnaval-seizoen om 11.11 uur vandaag.
Iets meer tegenstrijdigs kan ik me nauwelijks voorstellen.
Aan de andere kant : Wetenschap kan ook leuk zijn.
En hoewel ik behoor tot de zuidelijke helft van het land, voel ik me niet aangetrokken tot het carnaval. Toch weet ik uit ervaring dat Carnavalsverenigingen ook veel goede dingen doen binnen de samenleving. De actie valt soms helemaal in het niet bij wat men met carnaval laat zien, maar de Prins en zijn gevolg inclusief zijn onderdanen, heeft wel degelijk ook een sociale functie.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *