Over de dag 13 november

maanDe NASA maakte op 13 november 2009 bekend dat de satelliet LCROSS water op de Maan ontdekt heeft. Door de geplande neerstorting van LCROSS op het maanoppervlak kwam een hele stofwolk vrij. Deze werd nauwkeurig geanalyseerd en er bleek meer dan 100 liter water (ijs) in te zitten. Men schat de hoeveelheid water op de maan op ongeveer 1 liter per kubieke meter maangrond en -stof.
De geur van de maan was al bijna 40 jaar eerder bekend gemaakt : De maan ruikt naar buskruit.
De astronauten van de Apollo-maanlandingen (1969-1972) vertelden dat ook de Maan een specifieke geur afgeeft. Afgaande op de geur van het maanstof dat aan hun ruimtepakken bleef kleven, zou de Maan naar buskruit ruiken, dit maanstof kwam in aanraking met de zuurstof in de LEM en verspreidde aldus in de cabine een typische geur.
Los van de geur, is het wel de ontdekking van het water wat de maan geschikt zou kunnen maken als kolonisatie-object…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *