Over de dag 25 November

georgebestOp 25 november verkrijgt Suriname zijn onafhankelijkheid van Nederland in 1975, maar in 2005 overlijdt voetballegende George Best.
Best is het beste voorbeeld dat de mensheid kleurrijke personen niet snel zal vergeten.
Want ondanks zijn genialiteit als voetballer stierf hij een berooid man.¬†Zelf reageerde hij ooit nogal laconiek op de publiciteit rond zijn levensstijl: “Ik heb een boel geld uitgegeven aan drank, vrouwen en snelle auto’s. De rest heb ik verbrast.”
En zo was het.
Nee. Het was niet handig om om te rijden onder invloed en een politieman te beledigen. Nee. Het was niet handig om het als bekend alcoholist het op een drinken te zetten in het openbaar, terwijl je net een nieuwe lever hebt gekregen. En Nee. Het was niet handig om dronken en vloekend op TV te verschijnen.
Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.
Neemt niet weg dat er schitterende  compilaties bestaan van waar George Best het mooiste van het mooiste laat zien op het voetbalveld. En ondanks alles wat er in zijn leven is gebeurd is dat toch echt de beste manier om hem te herinneren.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *