Over de dag 27 november

face-offOp 27 november 2005 ondergaat de Franse Isabelle Dinoire de eerste, gedeeltelijke, gezichtstransplantatie. Het verhaal wil dat dit ten gevolge was nadat haar hond ‘Tania’ op haar gezicht had staan kauwen, nadat Isabelle neer was gegaan bij een vermoedelijke zelfmoordpoging.
De verhalen over de oorzaak , en de reden waarom de hond de aktie ondernam, lopen echter uiteen. Dr. Bernard Devauchelle, een kaakchirurg, Benoit Lengelé, een Belgische plastisch chirurg, en Jean-Michel Dubernard voerden uiteindelijk de gedeeltelijke gezichts-operatie uit en gaven Isabelle Dinoire weer een toonbaar gezicht. Van een donor werden de neus, lippen en kin op Dinoire gezet.
En achteraf is zij ondanks de dagelijkse kijk in de spiegel er blij mee.
Haar hond minder want die is vrij kort na het incident geeuthaniseerd….

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *