Over de dag 2 december

gilletteMet de maand “Movember” achter de rug is deze toch vrij logisch : Op 2 december 1901 krijgt Gillette een octrooi op het verwisselbare scheermesje.
Natuurlijk lijkt het in niets op de scheermesjes van vandaag met hun 4- en 5-voudige aktie voor een absoluut glad scheerresultaat, maar een doorbraak is het wel. Al duurt het tot 1903 voor de mesjes op de markt komen.
Het mesje werd een succes door nog een innovatie die initieel aan Gillette werd toegeschreven, dit keer op het gebied van marketing: de houdertjes voor de Gillette-mesjes werden weggegeven; een investering die al snel werd terugverdiend met de verkoop van de mesjes. De werkelijkheid is evenwel dat Gillette dit model pas toepaste na het verstrijken van het octrooi, en doordat zijn concurrenten dit ook deden…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *