Over de dag 7 december

prinsesirene7 December staat in de geschiedenis vooral centraal in oorlogstijd. 7 december 1942 raakt de VS betrokken bij de tweede wereldoorlog doordat de Japanners Pearl Harbor aanvallen. Precies een jaartje later kondigt Koningin Wilhelmina per BBC-radio aan alle delen van het koninkrijk voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens maakt zij de oprichting van de 7 december Brigade bekend, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Is er dan helemaal niets creatiefs gebeurd op 7 december ?
Jawel : In 1889 krijgt John Boyd Dunlop krijgt een octrooi op de luchtband.Vanaf die tijd rijden we dus iets comfortabeler rond.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *