Over de dag 10 december

semafoorOp 10 december 1868 verschijnt in Londen het eerste verkeerslicht ter wereld.
Net buiten het ‘Palace of Westminster’.
De eerste stoplichten hebben veel overeenkomsten met de spoorsignalen van die tijd, en hebben semafore armpjes (die dwarsbalkjes) en zijn s’nachts verlicht met een rode en groene gaslamp.En worden manueel bediend door een politieman.
Het is een succes.
Dat kan je wel stellen anno nu.
En zelfs nu zit er nog een geweldige ontwikkeling in een simpel iets als een stoplicht. Want in Amersfoort hangt ‘Sofie’ , en Berlijn heeft zijn ‘Ampelmannchen’ maar als het aan automerk Smart ligt krijgt iedereen een dansend oversteek-lichtje…
Het doel blijft echter het zelfde : Het werkt bijzonder practisch, en verhoogd de verkeersveiligheid.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *