Over de dag 29 december

kipOp 29 december 1997 wordt Hong Kong kiploos.
Om het potentieel dodelijk vogelgriepvirus (H5N1) in te dammen, slacht men de 1-en-een-kwart-miljoen kippen die op het eiland verblijven.
Dat het niet mag baten blijkt wel uit de recente maanden van 2014 waarin in Nederland weer de vogelgriep op duikt mogelijk door trekvogels meegenomen uit andere gebieden. Het virus is lastig voor mensen omdat men er nog niet resistent voor is, en zich sinds de antigene drift van het virus in 2002 ook makkelijker voortplant bij onderlinge menselijke contacten. Gelukkig is dit anno nu (2014) enkel nog maar bij type H5N1 Genotype Z,clade 1. Maar omdat een griepvirus zich bijna jaarlijks snel weet aan te passen door juist haar antigene drift ben je nooit zeker van je zaak

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *