Een Rat in het nauw …

deratEen rat in het nauw maakt rare sprongen.
NAC is strijdend tegen de degradatie en wat er dit jaar voorvalt is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Het is een komen en gaan van trainers en spelers. En hoe lullig het ook klinkt : Vooralsnog helpt het weinig.
Halverwege het seizoen kon een nieuwe elftal foto gemaakt worden omdat het meerendeel van de spelers niet op de eerste foto aan het begin van het seizoen stond. Wie zijn nieuw ?
Maaskant volgde Hellemons op die een stapje terug deed, weer na het opvullen van de leemte die trainer Gudelj liet vallen na zijn ontslag.
Zschusschen is na Dirk Marcellis, Menno Koch, Guyon Fernandez, Ruben Ligeon, Hakim Borahsasar en Divine Naah de zevende nieuwkomer bij de Bredanaars deze maand. Daarbij komt vandaag Demy de Zeeuw die op amateurbasis bij de club uit Breda gaat spelen.
Het moest ook wel want ook het legioen aan spelers wat Breda alweer achter zich heeft gelaten is groot. Zeventien spelers vertrokken uit Breda gemeten sinds het einde van vorig seizoen. De eerste groep, die van de laatste zomer, bestond uit: Kees Kwakman, Jordy Buijs, Boldizsár Bodor, Rick Stuy van den Herik, Peter Gommeren, Tim Gilissen, Anouar Hadouir, Alex Schalk, Rydell Poepon, Stipe Perica en Danny Verbeek.
De tweede hap werd deze winter gevormd door Isak Ssewankambo, Mounir el Allouchi, Vinnie Vermeer, Elson Hooi, Kingsley Boateng, en wederom Stipe Perica.
Negen spelers vertrokken transfervrij. Twee van hen (Kees Kwakman en Alex Schalk) ondanks een doorlopend contract. Vier waren er gehuurd, eentje beëindigde zijn carrière, een ander speelde op amateurbasis. Twee werden verhuurd. Dat kleine beetje geld dat NAC kreeg voor Hooi en El Allouchi is veel minder dan de afkoopsom van in totaal een ton die het moest betalen voor Kwakman en Schalk.
Ik ken geen enkele supporter die de selectie nog moeiteloos op kan dreunen als je ze wakker maakt om 4 uur ‘s nachts.
De hele situatie deed me denken aan de jaren tachtig waarbij NAC dankzij paniekaankopen van Johnny Dusbaba, Ruud Geels en – de hemel zij geprezen- Bob Latchford wel direct na een degradatie promotie bewerkstelligde.
Ik weet nu al dat degradatie een mokerslag zal zijn voor NAC. Vraag blijft : Heeft men dit huidige bijeengeraapte zooitje middelmatigheid van spelers op tijd klaar gestoomd voor de nacompetitie ?
En mocht dat niet het geval zijn : Wat blijft er over volgend seizoen ?
Al jaren zit ik al met mijn billetjes tegen elkaar geknepen tot wedstrijddag 30 wanneer NAC zich veilig heeft gespeeld, maar ik vrees dit jaar met grote vreze. En wellicht mag ik het niet vragen maar doe het stiekum toch : Ligt er al een Plan-B klaar mocht het nu eens mis gaan ?
Of zijn we a la Sankt Pauli verdoemd tot cult op een lager treetje ?

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *