Het nieuwe Amphia

AmphiaMGHet Amphia ziekenhuis in Breda staat aan de vooravond van een enorme verandering.
De twee aparte lokaties in Breda worden één geheel op den duur. Half Breda weet dat het op de nominatie staat om te gebeuren, maar de afgelopen periode merk je het ook praktisch dat het op de rol staat. De hoge bomen op het terrein en het voormalige JEKA-terrein zijn weg,en binnen niet al te lange termijn verscheen een karkas van wat straks de parkeergarage moet worden van het patienten-verblijf.  Daarnaast voert men sinds niet al te lange tijd nu een nieuw logo.
Intern in het Amphia zoemt het ook van bedrijvigheid en om alle voorlichting een beetje te stroomlijnen heeft men in de hal, in de buurt van de pinautomaat, een ruimte ingericht van hoe het nieuwe Amphia er uit gaat zien.
Hoewel de ruimte een beetje steriel aan doet heeft men ook in de grond van de Molengracht de nodige bodemschatten en -scherven gevonden die men daar ten toon stelt.
De vondsten steken in schril contrast met een maquette van het Amphia Ziekenhuis anno 2020 want dan verwacht men ongeveer klaar te zijn met alle verhuizingen, en staat er een pracht van een nieuw bouwwerk waar Breda best wel een beetje trots op mag zijn.
Net zoals Breda trots is op de lokatie waar men ooit begon : Het Ignatiusziekenhuis aan de Wilhelminasingel -het tegenwoordige Florijn College
Hoe gaat het er uit zien ?

Bij het huidige ziekenhuis, daar waar nu parkeerterrein is gaat men op het terrein ernaast  in elk geval een nieuwe parkeergarage plaatsen.
Kijk maar eens hieronder op de foto die ik er van genomen heb.
De nieuwbouw zelf wordt opgedeeld in 4 hoofddelen : een interventiecentrum, een deel Vrouw Moeder en kind, een deel Oncologie, en een deel Hart Long en vaten waarbij in de oudbouw dan de dagbehandeling en de laboratoria worden gevestigd.
Een en ander wordt prima uit de doeken gedaan in het gratis Magazine Amphitaal van Voorjaar 2014
Uiteindelijk wordt er een medisch centrum uit de grond gestampt waar Breda de komende jaren mee vooruit kan.

27515583220_8c520f8e56_z

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *