Een verdeeld EK

euro2016Ik beleef dit jaar een verdeeld EK voetbal.
De meeste landgenoten zullen hetzelfde gevoel hebben.
Nederland wist zich immers niet niet te plaatsen. Ondertussen zitten we wel met tig-uren voetbal opgescheept op de TV en ik ontkom er toch niet aan om een groot gedeelte te kijken, ook al heeft het geen belang voor mijn land.
Supporter je dan een ander land ?
Een beetje.
Voor Belgie heb ik een zwak, maar ik kan ook zeggen dat ik het zelfde voel voor IJsland en voor de Ieren.
Vooral de mannen in het groen vind ik fantastisch. En ik moet eerlijk zijn : Dan doel ik op de supporters.
Die gasten weten zich van een onwijs positieve kant te laten zien, en weten de anglo-russische ongeregeldheden van de eerste dagen compleet naar de achtergrond te manouvreren door positieve en humoristische akties en chanting.
Sommigen zijn zo gek als een deur, en weten daarom mijn hart te veroveren omdat het merendeel van de Holland-supporters ook een identieke indruk maken als ze ergens zijn.
Ik weet in elk geval door de groepswedstrijden aan welk land ik een hekel heb gekregen om naar te kijken. Dat is Portugal. Ondanks een werkelijk schitterend doelpunt van Ronaldo in de wedstrijd tegen Hongarije.
Ik vindt het jammer dat ze als beste nummer 3 toch zijn doorgestoten naar de volgende ronde.
Reden erachter – voor mij-  is dat ik vind dat de Portugezen een hoge “matennaaierij-graad” hebben. Wellicht komt het door de frustratie dat alles in de eerste wedstrijden gewoon niet lekker liep in het team, dat men zich gaat toeleggen op schwalbes en het uitdelen van kleine geniepige overtredinkjes. Wellicht ligt het aan het gevoel dat het team er staat, “rondom Ronaldo”. En niet meer dan dat. Welllicht is het wisselwerking van Ronaldo met de rest van het team, wie weet, maar er is iets wat mij ervan weerhoud om Portugal te supporteren.
Het zal persoonlijk zijn.
Wie ik denk dat er zal winnen ? Ik ga voor een land wat eerder kampioen is geweest en wat ervaring heeft in het spelen van eindrondes : Duitsland.
Wellicht zit ik er helemaal mis mee, die kant van de bracket richting de finale is ook erg sterk, maar hoe ging de quote van Gary Lineker ook alweer ? “Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Een verdeeld EK

  1. 07/12/2016 at 16:00

    Ai. Portugal werd uiteindelijk Europees Kampioen…
    Missertje van de hoogste categorie dus 🙁 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *