Ingress. De wegbereider van Pokemon Go.

pokegressEr is een hoop heisa over waar alle Pokemon hotspots en Gyms zich bevinden in het land.
Iedereen verkneukeld zich aan Pokemon Go en de NS en anderen met een hotspot beginnen zich te ergeren aan alle spelers die langs komen.
Niantic heeft zelfs een punt in het leven geroepen waar men kan aangeven dat men van de kaart af wil, blijkbaar.
Niemand schijnt zich echter af te vragen hoe men aan deze punten komt.
Het antwoord is simpel : Via de Ingress spelers.
De kaart is eenvoudig te vinden via deze link. En dus is het voor Pokemon spelers een koud kunstje om alle belangrijke punten te vinden of op te zoeken.
Aan de andere kant moet toch het succes een beetje steken voor de diverse Ingress spelers.
In basis staat eenieder die ooit een portal heeft ingeleverd bij Ingress, aan de wieg van een enorme koersexplosie van Nintendo. En dat allemaal voor bijna nop : Een paar duizend XP in het spel.
De Efteling en andere pretparken organiseren nu speciale Pokemon bijeenkomsten, en plukken de commerciële vruchten van deze “Labour of Love” van de ingress-spelers.
De NS schreeuwt moord en brand omdat er zoveel pokemon zich  rondom het spoor bevinden. Nogal wiedus als in Ingress in elke stad met een station, zich een looproute, een mission, bevind van het station naar het centrum van de stad….

Het verschil is gewoon puur de hype. Een ingress-speler dient nog altijd uit te leggen waar hij mee bezig is, een pokemon go-speler niet. Dit terwijl het verschil van “op de markt aanwezig zijn” qua tijd enkele jaren is.
Raar eigenlijk voor een in basis identiek spel dat de hype en herkenbaarheid zo’n grote rol speelt bij de lancering van iets.
Eigenlijk heb ik nog nooit zo extreem als nu gemerkt dat de factor “tijd” een heuse rol speelt in het succes van een product.
Het is jammer dat men de voorlopers, de early adaptors van ingress hier allemaal over het hoofd ziet.
Met recht dus dat ik hen hier een veer in hun achterste wil steken.
In die jaren heb ik ook nooit de Nederlandse Spoorwegen horen klagen over ingress-spelers.Terwijl elk station in Nederland een portal is.
Het kan verkeren.
Nu maar afwachten of de Ingress-map ook aangepast wordt, nu Niantic wordt overpoeld met mensen die van hun pokemon-hotspot af willen. Of zou de map eenzijdig worden gecorrigeerd ?

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *