NAC pakt de administratieve periodetitel weer niet

NOADADVENDO-150x150Wederom is het dan toch opnieuw misgegaan : NAC heeft een periodetitel uit handen gegeven door winst op FC Volendam niet te bewerkstelligen, en is daarmee nog niet verzekerd van deelname aan de nacompetitie 2016/17.
In mijn ogen pakt VVV de periode-titel officieus.
‘De Bronzen Stier’ -het kleinnood wat men verdiend bij het bovenaanstaan aan het einde van de periode- gaat namelijk naar Jong PSV.   Dit omdat Jong PSV in de periodestand bovenaan is geëindigd, maar gezien de regelgeving op dit moment spelen zij zonder mededinging van promotie mee. Daarom gaan de winst-premie die hier aan gekoppeld is, en de mogelijkheid om deel te nemen aan de nacompetitie naar VVV.

Uiteindelijk is het kniesoor die hier uiteindelijk aan denkt in Limburg, nu een doel bereikt is.
En het is jammer dat in de nasleep van de competitie-wedstrijd NAC-Jong PSV er erg moeilijk over werd gedaan door NAC-trainer Marinus Dijkhuizen dat Jong PSV bijvoorbeeld speelde met een Siem de Jong, wat zou kunnen leiden tot “competitie-vervalsing”
Natuurlijk is het mogelijk, echter de regels zijn duidelijk voor aanvang van de competitie en het punt om daar bezwaar tegen te maken ligt voor het begin van de competitie. Niet in de aan- of afloop van je wedstrijd tegen dit soort beloften-ploegen.
De garantie van deelname aan de nacompetitie zal de ploeg uit Venlo ongetwijfeld rust geven en om zich zo verder beter voor te bereiden voor het uiteindelijke doel : Promotie.
NAC had zomaar in diezelfde positie kunnen verkeren bij winst op Volendam. Jammer.

Bij de KNVB zal er in de toekomst nog wel naar gekeken moeten worden naar de voorwaarden die hangen aan een periode-titel van een beloftenteam.
Ook al ben ikzelf fan van NAC, het zit me niet lekker dat VVV de financiële vruchten ontvangt van dit soort regelgeving. Ik zou me kunnen voorstellen dat de financiële bonus die er aan hangt wel opgestreken wordt door een beloften-team. Met de voorwaarde dat deze bonus echt en enkel aan het beloftenteam wordt gespendeerd. Te denken valt aan verbetering van de accomodatie, danwel het wegstorten van de bonus voor bijvoorbeeld studiekosten of medische kosten van de diverse spelers van het beloftenteam.
VVV behaalt haar financiële gewin nu twee maal. Eén keer bij het tweede worden in de periode, na een beloften-team, en anderzijds bij het doorlopen van de nacompetitie die na de normale competite plaatsvindt.
Alle reden om de huidige afspraken eens tegen het licht te houden, maar dan wel voor het begin van de volgende start van de competitie.

 

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *