Hollandse varkensprocureur met sjalot-tijmboter

recept1Kreeg van het weekend bij het boodschappen doen bij de Jumbo zomaar een kookboek cadeau.
Dat was wel een aardige verrassing.
Op het moment is het namelijk zo dat als er niets op TV te vinden is, ik toch veel blijf hangen bij 24Kitchen, het kookkanaal van Rudolf van Veen.
Het kookboek van de Jumbo was dan ook een leuke aanvulling. Zo leuk dat ik nog wel enkele recepten met jullie wil delen. Deze keer :

Hollandse varkensprocureur met sjalot-tijmboter

Hoofdgerecht 4 pers. . 20 min. (+ 50 min. oventijd + 15 min. rusten)

2 el oIijoIIe
800 g varkensprocureur
400 g pompoen, In blokken
4 rode uIen. In dIkke halve rIngen
1 geIe paprika. In grove stukken
2 rode paprika’s. In grove stukken
250 g vastkokende aardappelen. In stukken
80 g smaakboter sjalot-tijm (koksproduct)
10 g Italiaanse kruidenmix (verse kruiden) extra: braadzak. braadslede of ovenschaal

1 Verwarm de oven voor op 180’C. Verhit in een braadpan de oIijfoIie. Bestrooi het vIees met zout en peper en bak rondom bruin aan.

2 Doe het vIees met de groenten, de aardappelen, de boter en de takjes kruiden in de braadzak. Sluit de braadzak volgens de aanwijzingen op de verpakking in leg in de braadslede.

3 Schuif de braadsIede 50 min. in de voorverwarmde oven, tot het vIees gaar is. Laat het vIees uit de oven afgedekt 15 min. rusten.

4 Leg de groenten met de aardappelen op een schaaI. Snijd het vIees in dunne pIakjes en leg deze op de groenten. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

voedingswaarde p.p. energie 703 kcaI / 2953 kj, eIwIt 43 gl koolhydraten 28 g, vet 45 g

Tip! voeg voor de kInderen pIakjes wortel toe…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *