Geen referendum alsjeblief.

cheeseburgerEigenlijk was ik er wel een voorstander van, van GeenPeil en hun constante stroom van referenda onder hun leden betreffende politieke besluiten.
Het klinkt gek maar na mijn bezoek aan de lokale McDonalds hier, hoop ik toch dat het geen doorgang vind.
Het zit zo : Op mijn blad lag een van alles vragende placemat. Vragen als : “Wat denk je dat de meeste eiwitten bevat ? Zuurkoolspampot met rookworst en jus of een Ceasar Salad zonder dressing ?” Of wat dacht je van : “Welke van de 2 is rijker aan vezels ? Een Cheeseburger of een broodje gezond ?”
Nog eentje om het af te leren : “Welke van deze 2 producten bevat de minste vetten ? een Pancake met nutella, of een krentenbol met kaas ?”
Aangezien ik de placemat dus zag bij de McDonalds, mag jij raden wat de juiste antwoorden waren.
Juist.
De Cesar Salad, de cheeseburger en de pancakes…
En ook al klopt de informatie die staat op de placemat, want anders mag het niet, toch kom ik met een gevoel thuis dat de McDonalds goed voor je zou zijn, en dat heeft puur te maken met de vraagstelling,en de beantwoording ervan. Een kind kan begrijpen dat die eigen gemaakte slotconclusie niet juist is.
Net zoals een Broodje Gezond, een krentenbol en de Zuurkoolstampot wel goed voor je zijn, met mate, zo is ook McDonalds, met mate, niet persee slecht.
En juist die slimme vraagstelling van het Marketing Team van McDonalds deed me beseffen dat we geen referenda nodig hebben.
Een objectieve vraagstelling is vaak onvoldoende, een gekleurde vraagstelling is nooit te verantwoorden.
Aan een complex iets van een samenleving hangen veel meer “maar-en en als-en”.
Dat laat ik gewoon lekker aan de professionals over.
En als die het niet naar mijn zin doen, stem ik over een tijdje weer wat anders.
Wat het ook wordt deze keer, het wordt in elk geval geen GeenPeil. De partij dreigt in mijn optiek nu al voer te worden voor de lobbyisten.
En voor mezelf geldt momenteel : Ik ben te bang voor de vragen.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *