Nog effe zwaaien naar Domien

domien6 uur zaterdagochtend.
Veel te vroeg mijn nest uit.
Fleur wakker gemaakt. Niet van harte want ze wil nog héél effe slapen, terwijl ik mijn fietsbandjes op pomp om langzaam op weg te gaan naar de Grote Markt.
Nog één keer een kleine donatie voor Serious Request. Nog één keertje kijken en bijna gegarandeerd rond dit tijdstip een beetje dichtbij het Glazen Huis.
Eerder deze week betekende “dichtbij bij het Glazen Huis” nog samengepropt op rij 10 uit de verte turen naar Frank en Domien.
Eenmaal vergezeld door Fleur gaan we op de fiets op weg.
Op de Grote Markt aangekomen staat er nog best wel een kleine menigte, maar langzaam schuiven we op naar rij twee en krijgen zo echt goed zicht op Domien en nachtgast van de laatste nacht : Premier Mark Rutte. Ook Rutte schijnt het vannacht druk te hebben gehad. Bij aankomst houdt hij zich bezig met inspreken van voicemails, maken van selfies en het lakken van nagels van donateurs.
Ik ben het dan wel niet altijd eens met zijn politieke standpunten, maar dit event pakt ‘ie leuk op.
Meest geniale was het gesprek met een moeder uit Borkulo die haar dochter liet wakker bellen door de Premier van Nederland. De slaperige dochter was merkbaar zeer verbaasd en kon haar lachen niet inhouden.
En een idee om te onthouden. Want als ik eerlijk ben: Ik zou het zelf ook kunnen gebruiken.
En we moesten natuurlijk ook even zwaaien naar Domien. Gewoon om te bedanken voor een leuke en fantastische week die 3FM Breda gebracht heeft. Natuurlijk zwaaide Domien terug.
Vanavond wordt de eindopbrengst bekend gemaakt, maar die drukte wilden we even vermijden. Ondanks alle berichten dat de eindopbrengst lager zou zijn dan andere jaren, kan ik me vinden in het standpunt wat Domien al eerder verwoordde : De hoogte maakt niet uit, als het ons maar lukt om veel mensen daar te helpen.
Voor Fleur was een van de hoogtepuntjes dat ze vanmorgen heel vroeg al op TV te zien was. Dit is *confirmed*  door een schoolgenoot die we op de weg terug tegen kwamen….
Voor mij was het de reactie die het gaf thuis, (“MAM ! IK BEN OP TV GEWEEST ! ..en mag ik een warme chocomel…”) enkel alleen al waard om zo vroeg op mijn vrije dag uit mijn bed te komen.
Een leuk begin van een drukke dag.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *