De slimme sok

slimme-sok“De Nederlandse startup Siren Care won met zijn slimme sokken voor diabetespatiĆ«nten een prijs op de internationale techbeurs CES.
De startup van Nederlander Henk Jan Scholten won de award voor beste hardwarestartup van TechCrunch. De prijs van 50.000 dollar werd uitgereikt tijdens de Consumer Elektronics Show (CES) in Las Vegas. De jury van de TechCrunch-award roemde Siren Care vanwege zijn ‘innovatieve technologie die schaalbaar is buiten sokken’.”
Zo las ik vandaag op Bright.
Het idee is dermate goed omdat ook ik last heb van Diabetes Type 2, en ook ik last heb van wondjes op mijn voet.
Volgens bedenker Scholten verkopen de sokken best wel goed. Toch ben je voor 7 paar 120 dollar kwijt. En wat ik zo zie op het fotootje bij het artikel loop je dan nog met een soort van anti-diefstal badge vast aan de sok. (hierin zit ongetwijfeld de batterij verstopt die het elektronische deel van stroom dient te voorzien). Het ding is zelfs te verwarren met een kleine enkelband.
Voor mij zal het dus nog wel een tijdje wachten worden voordat deze gadget mijn huis bereikt. Of een of andere namaak-chinees moet zijn oog er al op hebben laten vallen bij alibaba.com, en al een mogelijkheid zien de kostprijs ontzettend naar beneden te krijgen.
Anders wordt het een verzekeringskwestie voordat ik me een aantal paar sokken kan veroorloven. Niettemin : het idee is goed. Zeker gezien de steeds grotere groep diabetici.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *